Föreläsning som beskriver klansamhällen och hederskultur i mötet med det svenska samhället.

Vi tipsar på en intressant föreläsning som beskriver klansamhällen och hederskultur i mötet med det svenska samhället:

Per Brinkemo som skrivit boken” Mellan klan och stat” talar i Domkyrkan:

Vad händer när invandrare från en klankultur möter världens mest individualiserade majoritetsbefolkning? Vad innebär det att flytta från ett land utan fungerande stat till ett land där staten förväntas lösa det mesta i livet? Per Brinkemos Mellan klan och stat : somalier i Sverige är den första boken på svenska om somalisk kultur.

Ämnet är viktigt för alla som vill veta mer om somalisk kultur, om klansystem men också om integrationen i Sverige. Brinkemo redogör kunnigt och lättbegripligt för hur det somaliska klansystemet fungerar och vilka konsekvenser det får i Sverige. 

Tid: Tisdag kl. 18.30 den 19 september.
Plats: Domkyrkan