månadsarkiv: april 2014

Grön ekonomi och handel

Föredrag av
Carl Schlyter

Carl Schlyter har suttit i EU-parlamentet sedan 2004 och är vice ordförande i utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedels- säkerhet. Han är oerhört påläst på sina områden och har förmågan att göra ”EU-djungeln” både lättförstådd och underhållande. Han kommer bland annat att ge en varning för en Fossilbubbla dvs. att två tredjedelar av de kommersiella tillgångarna av olja, kol och gas inte kommer att kunna förbrännas om vi ska undvika katastrofala klimatförändringar.

Tid: Måndagen den 28 april 2014 kl 18.30
Plats: Stadsbibliotekets hörsaldjedelar

UFs årsmöte hålls i samma lokal kl 18

b1b2

Alla välkomna!

Värderingarnas Europa

föredrag av Birgitta Ohlsson, EU-, Demokrati- och Konsumentminister
 
“EU ska vara en vakthund för mänskliga rättigheter, i Europa och övriga världen. Mindre än hälften av jordens befolkning lever i stater där de får tycka, tänka och tro fritt. Unionen måste vara en stark och modig röst för frihet, demokrati och rättsstatens principer.”

Birgitta Ohlssons profilfrågor är demokrati, mänskliga rättigheter, djurskydd, jämställdhet, tolerans och internationalism. Hon är uppvuxen i Linköping, har varit Folkpartiets utrikespolitiska talesperson och utsågs till Sveriges EU-minister 2010. Som EU-minister sade hon sig vilja lyfta fram frågor som jordbruksstödet, människohandel och romernas situation. Senare utökades hennes portfölj med demokrati- och konsumentfrågor.

Föreläsningen anordnas i samverkan med Föreningen Aktiva Seniorer – FAS

Plats: Folkuniversitetet S:t Larsgatan 44 (Se skyltning)

Tid: Torsdagen den 10 april kl 18:00. OBS tiden!

Välkomna – fri entré