månadsarkiv: februari 2014

INGET ÄR BARA FÖR MÄN – om kvinnan i Egypten och kampen för frihet och jämlikhet

Föreläsning av Mia Gröndahl

Mia Gröndahl – journalist, författare och fotograf – delar sitt liv mellan Österlen och Egypten, där hon har bott i 13 år. Mia har gett ut många böcker om Mellanöstern, hit hör prisbelönta Drömmen om Jerusalem – Lewis Larsson och American Colony Photographers, och nu senast Revolution Graffiti – Street Art of the New Egypt, som berättar om gatukonsten i revolutionens Egypten. Mia medverkar också som kulturkorrespondent för Helsingborgs Dagblad i Kairo. Just nu arbetar Mia med kvinnliga graffitikonstnärer i Egypten och förbereder sommarens stora trädgårds- och utställningsprojekt hemma i Sverige: Österlens Trädgårdar.

Tid: Tisdagen den 4 mars 2014 kl 18.30.
Plats: Stadsbibliotekets hörsal, Linköping.

Vilka insatser gör Försvarsmaktens helikoptrar i Afghanistan?

Föreläsning av Jörgen Bitterlich,
stf chef för Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping.

Försvarsmaktens Helikopterflottilj deltar sedan 2011 i den internationella insatsen ISAF i Afghanistan. Sedan mars 2013 består insatsen av fyra Black
Hawk – helikoptrar samt personal. Uppgiften är att genomföra räddningsinsatser av sårad och sjuk personal inom de norra delarna av landet.
Vi lovas en inblick i förutsättningar och arbetsförhållanden för den svenska militära personalen i det krigshärjade Afghanistan.
Efter föredraget går de som vill till restaurang Sol & Ris och äter av den välsmakande vietnamesiska maten (på egen bekostnad).

Tid: Tisdagen den 25 februari kl 18.30
Plats: Hörsalen Linköpings bibliotek