månadsarkiv: februari 2021

Hållbar internetinfrastruktur och cybersäkerhet i en osäker och digitaliserad värld – vilka är hoten, utmaningarna och framtidslösningarna?

Patrik Fältström och Peter Löthberg är internationellt erkända internet-pionjärer och entreprenör som kommer att diskutera Internets infrastruktur, cyber(o)säkerhet och riskerna med digitaliseringen.

Patrik Fältström har arbetat med internet på många plan, först vid Marinstaben och KTH 1986 och sedan på Tele2 och Cisco. Idag arbetar Patrik som forskningschef på Netnod. Patrik har genom åren arbetat med email, DNS, katalogtjänster och det hörnet av säkerhet som kallas “robusthet” och “tillgänglighet”. Har också arbetat med policyfrågor både nationellt och internationellt sedan mitten av 1990-talet.

Peter Löthberg har haft stor betydelse för Internets framväxt i Sverige. Peter har sedan mitten av 1990-talet huvudsakligen arbetat i Silicon Valley åt Cisco och Sprint och Deutsche Telekom och är numera bosatt i Washington DC Area. Peter var en centralfigur i anslutandet av det svenska universitetsdatanätet SUNET till Internet och sedermera utbyggnaden av det kommersiella nätverket Swipnet i Sverige.

Datum:       Torsdag 18 februari 2021

Tid:              kl. 18.30 – 20.15

Plats:           Webbinar – Anmälan till webbinaret sker senast 17/2 till: event@uflinkoping.se .

  • Om Du har förslag på frågor som du tycker vi ska ta upp på panelsamtalet eller i frågestunden efter föredragen så mejla dessa till event@uflinkoping.se .

VÄLKOMNA!