månadsarkiv: september 2019

Region Östergötland och Universitetssjukhusets unika medicinska samarbete med Kenya under 30+ år och andra platser i världen.

– Kan bistånd vara som bäst när det inte är “bistånd” utan ett ömsesidigt samarbete?

Internationella medicinska programmet i Region Östergötland kommer till Utrikespolitiska föreningen där följande personer tillsammans håller ett unikt föredrag den 24 september:

Ruhija Hodza-Beganovic är läkare och verksamhetschef
Åke Björn är läkare och senior rådgivare
Peter Berggren är forskningskoordinator

Ruhija, Åke och Peter kommer att berätta om den unika modell för uppbyggnad av hälsovård i länder efter kris och krig som utövas av Region Östergötland. Detta är för regionens sida en unik möjlighet till kompetensutveckling för dess personal samtidigt som man bidrar till Agenda 2030 och de hållbara utvecklingsmålen. Ruhija, Åke och Peter kommer att berätta om bakgrunden till verksamheten, förklara hur den ser ut idag och ge ett exempel på hur ett projekt kan se ut.

Ett av dessa exempel är att sedan mer än 30 år har Östergötland och medicinska fakulteten ett samarbete med Moi University i Eldoret i Kenya, i form av ett utbytesprogram för läkarstuderande och forskare i olika forskningssamarbeten. Samarbetet fortsätter alltjämt för att skapa goda och unika erfarenheter för Östergötland och Kenya. Exempel finns från ett flertal ytterligare länder.

Välkommen!!

Tid:    Tisdagen den  24 september kl 18.30-20.00.

Plats:  Hörsalen Stadsbiblioteket. Linköping.