Kenya – en afrikansk föregångare?

Lyssna till Sveriges ambassadör till Kenya, Caroline Vicini.
– Om Kenya 60 år efter självständigheten 1963. Och om Sveriges och Östergötlands samarbete med Kenya.

Efter ett fredligt, fritt och rättvist val i augusti 2023 så styrs Kenya av President William Ruto och alliansen Kenya Kwanza. Det är nu 60 år sedan Kenya blev självständigt 1963. Kenyas ekonomi har drabbats hårt av de globala geopolitiska spänningarna och dess konsekvenser: den kenyanska shillingen har fallit, inflation och räntor har stigit, matpriserna har gått upp. Rutos regering inlett en frenetisk reformaktivitet som syftar till att förbättra livet för gräsrötterna. Kommer Kenya övervinna oddsen och bli ett riktig afrikanskt föregångsland?  Och kan Sverige då öka samarbetet och handeln med Kenya?

Kvällens avslutas med ett samtal och frågestund med ambassadören och företrädare för Linköpings Universitet/Region Östergötland, Svensk-Östafrikanska Handelskammaren (SWEACC), PMU, m.fl. vilka har samarbete i Kenya.

Föredraget hålls av Caroline Vicini, Sveriges ambassadör till Kenya, Seychellerna och Komorerna. Hon är också Sveriges permanenta representant vid FN:s miljöprogram (UNEP) och vid UN Habitat. Ambassaden i Nairobi är Sveriges största bilaterala utlandsmyndighet.

Caroline är diplomat med över 30 års erfarenhet. Hon har tillbringat största delen av sin tjänstgöring utomlands, i så skilda länder som Frankrike, Algeriet och Afghanistan. Caroline har också tjänstgjort två gånger i Washington DC.  Under åren i Stockholm har hon varit biträdande chef för Enheten för europeisk säkerhetspolitik. Hon var också protokollchef under fem år och tog bland annat emot President Obama vid hans besök i Stockholm. Caroline är gift med Massimo Vicini och har två vuxna döttrar.

Tid:      Tisdag 19 september kl. 18.30 – 20.10.                             (Fika serveras från 17.45. )
Plats:   Cupolen, Majgatan 4, Linköping.

I samarbete med: