En hälsoekonom i Afrika reflekterar

Dick Jonsson har varit hälsoekonom i Afrika i 15 år. Efter sin disputation blev han rådgivare för Världshälsoorganisationens, WHOs, Afrikakontor i Kongo (Brazzaville)  och sedan för WHO-kontoret i Uganda. När han kom till Zambia arbetade han också som professor på Zambias universitet, UNZA. I samarbete med hälsoministeriet och olika biståndsgivare etablerade han ett utbildnings- och forskningsprogram i hälsoekonomi där han utbildade studenter och doktorander och bedrev forskning om hälso- och sjukvårdens finansiering.

Dick Jonsson delar med sig av sina erfarenheter från att arbeta i dessa länder och belyser människornas levnadsvillkor där.

Tid:      Tisdagen den 7 maj med insläpp kl 18.45.

Plats:   Scenen i bokhallen på bottenvåningen

 

Årsmöte Utrikespolitiska föreningen i Linköping. Medlemmarna kallas härmed till årsmöte.

Platsi       Lindblomsrummet, Stadsbiblioteket,  , 1 trappa upp.

Tid:          Tisdagen den 7 maj 2019 kl 18.