Framtidshopp för pygméerna i Burundi!

Föredrag av Marion Peterson, unik lärare från Jönköping.

Under sin långa gärning bland annat som utbildare av alfabetiseringslärare i det lilla afrikanska landet Burundi – till ytan något mindre än Småland med en folkmängd på 11,5 miljoner, beläget söder om Rwanda och väster om Tanzania – kom Marion Peterson att lära känna många familjer i den oerhört fattiga ursprungsbefolkningen och upptäcka deras ovärdiga levnadsförhållanden.

När hon pensionerades 1994 startade hon ett utvecklingsprojekt i den tidigare belgiska kolonin med stöd av Radiohjälpen, svenska Erikshjälpen, Pingstkyrkan och privata givare. Radiohjälpens reportage har visats i SVT. Hennes idoga volontärarbete under dessa 25 år i landet har resulterat i skolor från förskola till högstadium, snickeri- och sömnadsutbildning och mycket annat som förbättrar livet för dessa åsidosatta människor. Hon trappar nu ner sitt hittills 25-åriga pensionärsarbete med att överlämna ansvaret till sina inhemska medarbetare, och nu under hösten gjorde hon en rundresa för att dokumentera den aktuella situationen i projektet.  Om allt detta kommer vi att få höra Marion berätta vid årets första sammankomst.

Tid:                     Torsdagen den 24 januari 2019  kl 18.30.

Plats:                  Hörsalen, 1 tr. , Stadsbiblioteket i Linköping.

Fri entré! Välkomna!

Efter föredraget går de som vill till restaurang Sol & Ris för en gemensam måltid (på egen bekostnad).