Är Burma/Myanmar på väg mot demokrati?

Föredrag av Johanna Kvist, informationsansvarig på Svenska Burmakommittén

Johanna Kvist kommer att berätta om Burmas historia, den politiska situationen idag och utmaningarna kring att skapa fred och demokrati i landet.
National League for Democracy tog hem en jordskredsseger i Burmas val i höstas. I mars valdes Htin Kyaw till den första civila presidenten i Burma på över 50 år men än har militären stort politiskt inflytande. Vilken påverkan kommer de folkvalda ledarna att ha? Och vad innebär maktdelningen mellan de folkvalda ledarna och militären för den demokratiska utvecklingen? Detta och mycket annat kommer Johanna Kvist att belysa i sitt föredrag.

Utrikepolitiska Föreningens årsmöte börjar kl 17.45
Lokal: Lindblomsrummet intill hörsalen

Tid för föredrag: 25 april kl. 18.30
Plats: Hörsalen Stadsbiblioteket

Välkommna!