Valet i USA – vad händer efter 5 november 2024?

Det amerikanska valet som står mellan Kamala Harris och Donald Trump är på vissa sätt unikt i amerikansk historia, och beskrivs av många som närmast ett ödesval för det amerikanska demokratiska systemet.

Docent Adam Hjorthén kommer i sitt föredrag att lyfta fram de centrala dimensionerna av presidentvalet. Inklusive viktiga sakfrågor och konfliktpunkter såsom migration, aborträtt och ekonomin – och vilka faktorer som kan komma att spela en avgörande roll i valet. Han kommer även att tala om betydelsen av de parallella valen till amerikanska kongressen.

Adam Hjorthén  är docent i historia och universitetslektor i nordamerikastudier vid Svenska institutet för nordamerikastudier (SINAS), Uppsala universitet. Han har tidigare varit verksam vid bl.a. JFK Institute for North American Studies vid Freie Universität Berlin, samt varit gästforskare vid George Washington University och University of Minnesota. Hans pågående forskning handlar om etnisk identitet, den amerikanska konstitutionen och politisk polarisering i USA. 

 

Tid:      Torsdag 17 oktober kl 18.30.
Plats:   Hörsalen, Linköpings stadsbibliotek, Östgötagatan 5, Linköping.

Fri entre.

Välkomna !

I samarbete med:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *